tiistai 18. helmikuuta 2014

Kiina keskellä kaupunkia

Hattorihansoo ja töttöröö!

Viime päivinä ollaan tutustuttu lisää ihmeelliseen ja mahtavaan Sydneyyn. Eksyttiin muunmuassa kiinalaiseen rauhan puutarhaan, sekä Chinatowniin. Rauhan puutarhassa pääsi levottomuus valloilleen, sillä pojille taisi iskeä auringonpistos (tunnetaan myös nimellä ADHD). Meidän tyttöjen etsiessä sielunrauhaa kauniissa puutarhassa, Topias-San ja Jim-San turmelivat hauraan rauhan harmonian. Video coming soon!


                     Rankan reissun jälkeen nautittiin neljä kannullista sangriaa ja päädyttiin myös maistamaan ostereita ekaa kertaa. Aika merellinen makukokemus.
Sydney on kyllä täynnä tosi mukavia ja sosiaalisia ihmisiä: ihmiset lähestyvät ilman minkäänlaisia ennakkoluuloja, joka tavallisen suomalaisen silmiin tuntuu hämmentävältä. Itse koemme sen kuitenkin hyvin positiivisena juttuna. Meidän omat suomalaiset comfort-kuplamme ovat poksahtaneet hajalle, joten jos joskus tänne eksyt - don't be shy, täällä sellaista käsitettä ei edes tunneta. 

Miinuspuolena on Sydneyn suhteellisen kallis hintataso, joka on osittain verrattavissa Suomeen. Viikonlopun baari-illan jälkeen lompakosta lenteli kärpäsiä, kun pelkkä sisäänpääsy ja alkudrinkki maksoivat jo käsittämättömät 60 dollaria. (1 dollari = n. 0,60e) Taidamme tästä eteenpäin tyytyä siis 10 dollaria maksavaan Jimberoo-viinitonkkaan. Ruoka täällä on aikalailla saman hintaista kuin Suomessa. Meillä ei hotellissa ole ollut kokkausmahdollisuutta, joten ollaan käyty syömässä aina ulkona.   Ruoka on ollut hyvää ja sitä on ollut riittävästi! Kylkiäisenä muutamat kilot kyljissä.


Lomailun ohessa ollaan saatu hankittua myös australialaiset pankkikortit ja veronumerot. Ollaan siis aikalailla valmiita jo raatamaan niska limassa Gayndahin paahtavassa kuumuudessa. Sitä ennen lennämme Brisbaneen (tunnetaan myös nimellä BrisVegas), jossa vietetään muutama yö ja päästään nauttimaan hyvästä musiikista Eminemin ja kumppaneiden seurassa. Hajotkaa Cheekkiinne!

XXX Suski ja ErikaP.S. Miksi Australialla on TALVIolympialaisissa enemmän mitaleja kuin Suomella ?!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti